https://www.247wood.nl/nl/kopieerring-centreren
Zoeken
Winkelmandje

  Hoe een kopieerring centrerencentreerdoorn

  Benodigdheden:

  Intro

  De centreerdoorn is een handige hulp die u kunt gebruiken om te controleren of de kopieerring wel in lijn staat met de spindel van uw bovenfreesmachine. Voor een bovenfreesmachine als de Festool© OF1010 is het gebruik van een centreerdoorn echter noodzakelijk om de kopieerring in lijn met de spindel te stellen. De volgende uitleg laat stap voor stap zien hoe u met behulp van de centreerdoorn de kopieerring in het hart van de machine stelt.

  Stap 1

  Plaats de kopieerring in de zool van de machine en draai de meegeleverde plattekop schroeven in de hiervoor bestemde gaten. Het zou kunnen dat uw machine nog een plastic deel in de zool heeft zitten, deze dient u eerst te verwijderen.

  kopieerring in de zool van machine

  Stap 2

  Trek de zool naar de machine toe (diepste stand) en zet deze vast, hierna kunt u de centreerdoorn in de opname vastzetten. Let er hierbij op dat de centreerdoorn nog geen contact maakt met de kopieerring.

  centreerdoorn vastzetten

  Stap 3

  Nu de centreerdoorn vast zit in de opname van de bovenfrees, kunt u de tafel losmaken en deze voorzichtig ophoog laten komen. Het taps toelopende gedeelte van de centreerdoorn maakt nu contact met de kopieerring en zorgt er voor dat deze zich centreert met de spil van de bovenfreesmachine.

  tafel losmaken

  Stap 4

  Nu de tafel de kopieerring tegen de centreerdoorn aan drukt kunt u om en om de schroeven vast zetten. Als de schroeven stevig vastgezet zijn kunt u de centreerdoorn verwijderen en deze vervangen voor een frees. De machine is nu klaar voor gebruik.

  schroeven vastzetten centreerdoorn