https://www.247wood.nl/nl/freesmallen
Zoeken
Winkelmandje

  Freesmallen

  In deze categorie vindt je een uitgebreid assortiment aan freesmallen, welke door ons in eigen fabriek worden ontwikkeld en geproduceerd. Naast de gebruikelijke scharnier freesmallen zijn er ook oplossingen voor het infrezen van sluitplaten, sluitkommen, meerpuntsluitingen en sloten. Naast de losse freesmallen zijn er ook voordelig geprijsde sets verkrijgbaar.

  Freesmal set
  freesmal set

  Freesmal set

  Freesmal scharnier
  freesmal scharnier

  Freesmal scharnier

  Freesmal onzichtbaar
  freesmal onzichtbaar

  Freesmal onzichtbaar

  Freesmal taatsscharnier
  freesmal taatsscharnier

  Freesmal taatsscharnier

  Freesmal meerpuntsluiting
  freesmal meerpuntsluiting

  Freesmal meerpuntsluiting

  Freesmal sloten
  freesmal sloten

  Freesmal sloten

  Freesmal zwaluwstaart
  freesmal zwaluwstaart

  Freesmal zwaluwstaart

  Freesmal sluitkommen
  freesmal sluitkommen

  Freesmal sluitkommen

  Freesmal sluitplaten
  freesmal sluitplaten

  Freesmal sluitplaten

  Freesmal brievenbus
  freesmal brievenbus

  Freesmal brievenbus

  Freesmal ventilatiesleuf
  freesmal ventilatiesleuf

  Freesmal ventilatiesleuf

  Freesmal renovatie
  freesmal renovatie

  Freesmal renovatie

  Freesmal toebehoren
  freesmal toebehoren

  Freesmal toebehoren

  Veelgestelde vragen

  Wat is een freesmal precies?

  Een freesmal is eigenlijk niet meer dan een sjabloon om een scharnier, sluitplaat, slot of ander deur verwant product uit te frezen. De dikte van de meeste freesmallen is 18 mm, deze maat is gekozen omdat vrijwel alle sponningen een breedte hebben van 17 mm en belangrijk is dat je met de bovenfrees gemakkelijk over de sponning heen kunt werken.

  Waarvoor worden freesmallen gebruikt?

  Een freesmal wordt veelal gebruikt voor het infrezen van producten in hout. Onze freesmallen worden gebruikt om verwante producten in te frezen. Dit werd vroeger veel met de hand gedaan, de timmerman hanteerde dan vaak een hamer en een steekbeitel om bijvoorbeeld een scharnier uit te kappen. Het proces van een deur afhangen met hamer en beitel vereist enorm veel ervaring en geduld en is vooral tijdrovend. Het infrezen van een onderdelen van een deur door middel van een freesmal is supereenvoudig en ook nog eens enorm snel.

  Waar moet ik om denken bij gebruik van een freesmal?

  Het is bij het gebruik van een freesmal belangrijk dat je een diameter kopiëring gebruikt van een juist formaat. Een kopiëring is de schijf/geleider die je onderop de bovenfrees monteert. Bij de meeste is een kopiëring met een diameter van 24 mm van toepassing. Naast een kopiëring heb je ook nog een scherpe freesbeitel nodig, deze is bij de meeste 18 mm.

  Verschillende soorten freesmallen

  Wij zijn specialist op het gebied van freesmallen en gereedschap om deuren af te hangen. Zoals veel al weten hebben wij freesmallen voor het infrezen van scharnieren. Daarnaast bieden wij ook freesmallen voor meerpuntsluitingen en sluitplaten. Het plaatsen van bijvoorbeeld sluitkommen is zonder freesmallen onbegonnen werk. Wij raden aan om alleen met de freesmachine en freesmallen te werken. Zo krijg je altijd een mooi eindresultaat.

  Een deurslot infrezen? Gebruik dan de SKS freesmal. Wel zo fijn als je de deur net arms hebt geschaafd of gezaagd dat je de voorplaat van het slot weer netjes op diepte kunt infrezen. Vervolgens pak je met een SKS freesmal ook nog even de kruk en het cilindergat mee. Je hoeft deze dan ook niet meer uit te meten en te boren met bijvoorbeeld een speedboor. Hiermee voorkom je kansen op fouten en beschadigingen.

  Freesmal per set

  Onze sets zijn compleet en voordelig geprijsd en worden vaak gezien als de start van een freesmal avontuur. Wij bieden de set aan in 3 en 4-delige sets. Je kiest voor de set die past bij jouw klus. Je kunt er altijd voor kiezen om van je 3-delige freesmallen set een 4-delige set te maken. Mocht je later nog een losse freesmal of onderdelen van je set willen nabestellen, dan kan dat eenvoudig via onze webshop. Wij bieden alle onderdelen van je set ook los aan.

  Bij een freesmallen set wordt standaard een geleider rail geleverd. Deze is te gebruiken tot een deurhoogte van +/- 238 cm. Mocht dit te kort zijn voor jouw klus bestel dan een lagere rail om wel aan je gewenste maat te komen.

  Freesmallen op maat

  Wij zijn vrijwel elke dag bezig met de ontwikkeling van nieuwe freesmallen. Het is echter mogelijk dat jouw freesmal er op dit moment niet bij staat. In dat geval is er de mogelijkheid om deze in productie te nemen en op een korte termijn te kunnen leveren. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.

  Stuur ons bij een aanvraag zoveel mogelijk informatie toe zoals een link naar het product, foto’s en afmetingen. Ook belangrijk is het merk en type. Als het door jou opgevraagde product niet van een bekende fabrikant is kunnen we deze helaas niet in productie nemen. Wij zullen je altijd informeren naar de levertijd van je aanvraag. De prijs van je aanvraag is vrijwel altijd hetzelfde als een vergelijkbare freesmal in onze webshop, wij rekenen geen ontwikkelingskosten. Het is voor ons van belang dat wij jou weer verder kunnen helpen en andere klanten weer een mooi product kunnen aanbieden.